12-та поред Пчеломания ще се проведе в Добрич от 26 до 28 март

12-та поред Пчеломания ще се проведе в Добрич от 26 до 28 март

63 фирми и представителства са заявили до този момент участие в Дванадесетото поредно издание на Пчеломания. Организираното от Добрички панаир изложение тази година ще се проведе от 26 до 28 март. Свои изделия ще покажат пчеларски фирми от Сърбия, Турция, Полша и Италия. Страната ни е представена на изложението с производители на пчелни майки и отводки, восъчни основи, пластмасови опаковки за пчелен мед, пчеларски инвентар, ветеринарно-медицински препарати и различно пчеларско професионално оборудване от София, Варна, Бургас, Плевен, Разград, Ловеч, Сливен, Хасково, Велико Търново и др. Седем фирми ще защитават славата на Добричка област като регион, където се произвежда 35 % от българския мед. Сред тях са Алабастър, Добстрой, Царевец пласт и Медената къща на сем. Михови. Посетителите на изложението ще могат да се снабдят с лозов и овощен посадъчен материал.

Официалното откриване на Пчеломания е на 26 март, четвъртък, от 10 часа пред зала Добротица. В 11 часа ще започне награждаването на участниците в традиционната изложба „Медът-сладкото злато на Добруджа”.

Изложението е съпроводено със съпътстваща програма, на която пчеларите дискутират проблемите свързани с бранша, научават полезна информация за актуални теми в пчеларството от известни лектори, срещат се с представители на Министерството на земеделието и храните, фондове и организации.

График на съпътстващата програма можете да изтеглите от тук: Съпътстваща програма – Пчеломания 2015

0 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *