Нова петиция за спасяването на пчелите: Bayer и Syngenta съдят ЕК заради пестицидите

Нова петиция за спасяването на пчелите: Bayer и Syngenta съдят ЕК заради пестицидите

Нова петиция за спасяването на пчелите търси подкрепа, за да „каже“ на големите корпорации Bayer и Syngenta, които съдят ЕК заради забраната за прилагане на пестициди на база неоникотиноиди.
“Bayer заведе дело срещу Европейската комисия сискане да отмени забраната на пестицидите, които избиват милиони пчели по целия свят. Нужен бе огромен обществен натиск за спечелването на тази забрана забележителност само преди няколко месеца – не можем да седмим и да чакаме „големите пестициди“ да я съборят, докато пчелите изчезват“, гласи встъплението към петицията.

„Bayer и Syngenta, две от най-големите световни химически корпорации, твърдят, че забраната е „необоснована“ и „непропорционална“. Иома обаче ясни научни доказателства за това, че именно техните продукти стоят зад масовото измиране на пчелите, което поставя в риск цялата ни хранителна верига.“

Ако не действаме сега, пчелите ще продължат да измират. Не е страшно, че няма да има мед – страшното е, че пчелите отговарят за опрашването и тяхното изчезване означава глад по цялата Земя.

„Bayer и Syngenta! Откажете се от своите съдебни искове срещу ЕК“, гласи накратко посланието на петицията.

Който споделя разбиранията на авторите на петицията, може да даде своя глас тук.

Източник: http://www.greentech.bg

0 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *