Пчеларският сектор в България: пътят напред

Пчеларският сектор в България: пътят напред

На 11 февруари се проведе национална конференция “Пчеларският сектор в България: Пътят Напред”. Конференцията се организира от евродепутатът Мария Габриел със съдействието на Сдружение „Клуб на пчеларите №1 в България” и с подкрепата на в-к „Пчела и кошер”. На откриването присъства и министъра на МЗХ Десислава Танева.

Гости в рамките на конференцията бяха Етиен Брюно, Председател на научната комисия на Апимондия „Пчеларски технологии и качества”, Председател на Работната група „Мед“ на Европейската асоциация на земеделските производители COPA-COGECA (Белгия), Соня Хайнеман, Заместник-председател на Баварската асоциация на пчеларите (Германия), Д-р Петер Козмус, Асоциация на пчеларите в Словения, Ръководител на развъдна програма за Карниолски пчели (Словения) и Станислав Яс, Член на борда на Финландската асоциация на пчеларите (Финландия).

В рамките на конференцията всеки от лекторите имаше възможност да представи своя опит в областта на пчеларството и справянето с предизвикателствата, а по време на специалните дискусионни панели, гостите имаха възможност да задават въпроси.

Виж видеоpart1
Пчеларският сектор в България: пътят напред (Част 1)
Виж видеоpart1
Пчеларският сектор в България: пътят напред (Част 2)

На конференцията присъстваха и представители на пчеларските организации в страната. Те се възползваха от възможността да обсъдят и набележат стъпки за постигане на единство и общо представителство в сектора.

0 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *