Покана за участие в Апи България 2015

Покана за участие в Апи България 2015

ОПС „АКАЦИЯ 1899“ гр. Пловдив, Национално Сдружение на жените пчелари, Сдружение „Клуб на пчеларите номер едно“

Канят всички пчелари, сдружения по населени места общини и региони, да участват в „Първи събор на пчеларските сдружения в България“, който ще се проведе в зала „България“ на Международен панаир Пловдив на 04.03.2014 г. от 13:00 часа.

„Актуални предизвикателства пред пчеларството в Европа“ е темата на презентацията на Мария Габриел – евродепутат и член на комисията по земеделие и развитие на селските райони на ЕП. Ще имате възможност да се запознаете с възможностите за подпомагане на пчеларския сектор през настоящия програмен период и перспективите за развитието на сектор „Пчеларство“ в България и в Европа.

Обединението на пчеларския сектор е важно за всички пчелари. Членовете на сдруженията организатори на мероприятието подкрепят идеята за обединение на пчеларския сектор и искрено се надяват то най-после да се случи. За това организираме дискусия на тема „Обединяване на пчеларския сектор в България. Проблеми и предизвикателства.“ Поканени за участие са всички членове на сформираната на събранието в Плевен работна група по учредяване на единната национална организация да представят своята визия по темата и да се дискутират проблемите по обединението на сектора.

„Проблеми на пчеларите и пчеларските организации по региони. Начини и средства за тяхното преодоляване“ е темата на следващата дискусия от програмата на„Първи събор на пчеларските сдружения в България“. Идеята ни е да се даде възможност на пчеларите и пчеларските организации в различните региони да споделят своите проблеми и да предложат своето виждане за тяхното преодоляване. Ще бъдем благодарни , предварително да ни изпратите писмено вашето резюме по темата, за да може проблемите и решенията да бъдат обобщени и да се подготви текст, с който да се предостави на институциите и националните организации за разглеждане и предприемане на съответните действия за намиране на решения.

Надяваме се да приемете отправената покана и да участвате в дискусиите на „Първи събор на пчеларските сдружения в България“

С уважение:

Георги Тодоров – Председател на ОПС“АКАЦИЯ 1899“
Петя Иванова – Председател на „Национално сдружение на жените пчелари“
Симеон Тодоров – Председател на сдружение „Клуб на пчеларите номер едно“

Повече за събитието можете да прочетете тук

0 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *