Стартовит – стимулатор за пчелни семейства

Стартовит – стимулатор за пчелни семейства

Стартовит подобрява здравето и повишава продуктивността на пчелните семейства.

Допълващият комбиниран фураж за пчели Стартовит съдържа в оптимизирано съотношение микроелемента кобалт, натриев хлорид и фосфор.

Кобалт– чрез допълнително минерално подхранване се увеличава яйцеснасянето на пчелната майка – до 19% повече пило, увеличава се количеството на пчелите до 30% и се активизират жизнените им функции.

Фосфор – е необходим за бързо растящите личинки при интенсивно хранене на пилото. Фосфор участва в обмяната на въглехидратите в пчелите и подобрява репродуктивната способност на пчелната майка.

Натриеви и хлорни йони – поддържат осмотичното налягане в организма на пчелите, с което стабилизират поддържането на биохимичните процеси и физиологичните функции.

Стартовит се използва през целия активен сезон:

  • През пролетта: При слаби и средни по сила семейства за преодоляването на променливите условия и ускоряване развитието им до първата пчелна паша.
  • През първата половина на лятото: При силно развити пчелни семейства за създаване на отводки (нови пчелни семейства).
  • През втората половина на лятото: За поддържане яйцеснасянето на майката и силата на пчелните семейства с повече млади пчели.

Стартовит се приема добре от пчелните семейства. 500мл сироп, предложен в хранилка, се извземва за 24 до 48 часа в зависимост от силата на семейството.

Листовка на продукта Стартовит: Startovit

0 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *